Онлайн зоомагазин Кучета Котки Акваристика Птици Малки животни Терариум Промоции
Разширено търсене

Специализирани пастети, три вида - Integra Protect, 100гр.

Нал. Продукт Цена Брой
ДаIntegra Protect Obesty2.36 лв.
ДаIntegra Protect Renal - Пиле2.36 лв.
НеIntegra Protect Renal - Свинско2.36 лв.
НеIntegra Protect Struvit2.36 лв.
ДаIntegra Protect Renal с телешко2.36 лв.
ДаIntegra Protect Renal с пуйка2.36 лв.
ДаIntegra Protect Struvit (URINARY) с телешко2.36 лв.
ДаIntegra Protect Struvit (URINARY) с свинско2.36 лв.

* Всички цени са с включен данък добавена стойност (ДДС).
Средна оценка: 5 от 5 звезди
Всички отзиви за този продукт (1)

INTEGRA PROTECT

  • INTEGRA PROTECT Obesty - за котки с наднормено тегло - помага чрез редуциране на калориите, висококачествен протеин и баластни вещества при отслабването.
  • INTEGRA PROTECT Renal - при оскалитни камъни - протеиновото и фосфорното съдържание е съгласувано с намалената възможност за обмяна на веществата при животни с проблеми в бъбреците и покрива съответно нарасналата потреба на витамин D3.

 

  • INTEGRA PROTECT Struvit - при струвитни камъни цели чрез редуцираното съдържание на магнезий и съдържанието на други полезни вещества да противодейства на образуването на камъни.

 

Integra Protect Obesty, 100гр. - за котки с наднормено тегло 

Наднорменото тегло е една относително често настъпваща „болест на цивилизацията”, която все повече се среща и при нашите домашни любимци.

Прекаленото образуване на мастни тъкани и свързаното чрез тях качване на тегло са най-честите признаци за този проблем. Също така генетичната предразположеност може да предизвика тези симптоми, които от своя страна да доведат до различни здравословни рискове. 

 Значително редуцираното съдържание на диетичната храна INTEGRA® PROTECT (все пак повече висококачествен протеин и по-малко мазнини) в комбинация с умерения дял на баластни вещества подпомагат свалянето на тегло, при което хранителните потребности на четириногите пациенти са напълно задоволени и те се чувстват сити. 

НО: Човекът трябва  помага и да се занимава активно със своята котка (например чрез игра), което е пътят към редуциране на теглото. Допълнителното хранен „от масата” и допълнителните снаксове и вкусотийки могат да се избегнат в интерес на котката и нейните приятели.  

Препоръчителни дневни дажби за котки с тегло 3–5кг.: 200 - 360гр. 

 Integra Protect Renal, 100гр. - профилактична храна в две разновидности. 

Котки с ограничена функция на бъбреците се нуждаят от специална храна с редуцирано съдържание на фосфор и протеин. Типично за това болестно състояние са проблемите при уриниране. Възможността на бъбреците да изхвърлят определени крайни продукти на белтъчния синтез също е намалена. Прекалено високи нива на протеин, може да попречат на нормалната функция на бъбреците.

Предложените в INTEGRA® PROTECT протеини са много ценни именно, защото въпреки изискването за занижено количество протеин, могат точно да покрият нуждите на котката.

Ограничената функция на бъбреците прави необходимо и лекото повишаване на нивото на витамин D3.

 Много добрата приемственост и лесното усвояване са важни за храната на котките с проблеми с бъбреците. В интерес на оптималното приемане на храна, трябва да разпределите дажбите на Вашата котка 3 пъти дневно.

При хронични болести е важно дългогодишно да храните Вашата котка изключително само с диетична храна. Добавянето на други хранителни добавки, остатъци от масата и други храни трябва да бъде избегнато, за да не се застраши успехът на терапията. 

Чрез целенасочено намаляване през дълъг период от време на количеството фосфор, продължителността на живота на хронично болни котки от бъбречна недостатъчност може да бъде повишена. 

Препоръчителни дневни дажби за котки с тегло 3–5кг.: 200-375гр.  

 Integra Protect Struvit, 100гр. - агне + ориз - профилактична храна 

Струвитните камъни в пикочния мехур, които са съставени от фосфор, магнезий и амоний, може да се появят при котките въз основа на генетична предразположеност. Понеже образуването на струвитни камъни се стимулира от пренасищането на урината с магнезий, формулировката на диетичните храни INTEGRA® PROTRECT Struvit цели чрез подобаващо намаляване на съдържанието на магнезий и пикочно-киселинни вещества да противодейства на образуването на струвитни камъни.

Регулира нивото на рН в урината ( pH стойност в котешката урина – 6,5).  

Тази диетична храна със силно намалено съдържание на магнезий се откроява с добри профилактични качества. Към тях не на последно място се включват - доброто приемане и лесното храносмилане. 

В интерес на оптималното хранене, Вашата котка трябва по възможност да приема храната на три пъти през деня. Освен това трябва да знаете, че тя ще има нужда от вода по-често, за да може чрез увеличеното отделяне на урина да се постигне желаният „измивен ефект” на пикочните пътища. 

Съдържание: Месо и месни продукти, мазнини, растителни продукти, минерали и DL-Метеоенин 

Образуването на струвитни камъни и по този начин опасността от бактериални инфекции може да бъде предотвратено чрез контролирано намаляване на pH в урината на котката. 

Препоръчителни дневни дажби за котки с тегло 3–5кг.: 200 - 400 гр.

 

******************************************************************* 

Нова продуктова серия INTEGRA PROTECT от ANIMONDA за котки с наднормено тегло, оскалатни камъни и струвитни камъни 

Въз основа на проучвания на ветеринарните лекари, проблеми, като наднормено тегло, ограничена функция на бъбреците и склонност към камъни в бъбреците, принадлежат към тези болестни състояния, от които котките са все по-често засегнати. Една индивидуална, свързана с вида на заболяването диета, трябва в подобни случаи обезателно да е свързана с терапевтичните мерки на ветеринарен лекар. Затова хранителна терапия, която е внимателно подбрана, може да предпази от по-нататъшни рискове, допълнително да стимулира здравето на животното, като същевременно подпомогне лечебните процеси. 

Диетична терапия за котки 

Днес е безспорно, че като и при нас хората, някои болестни състояние при котките изискват, освен основните мерки за лечение на лекарите, и индивидуална, според вида на заболяването на организма, целенасочена форма на хранене. Този факт е в основата на разработката на диетичната линия храна INTEGRA® PROTECT. INTEGRA® PROTECT подпомага лечението и предлага ефективна концепция за терапия. 

Диетичната храна INTEGRA® PROTECT от ANIMONDA на практика приема задачата на хранителен мениджмънт по време на неизбежното заболяване или при хронично заболяване – през целия живот на котката. Разликата при храненето на нормални и здрави животни се състои в това, че рецептите за INTEGRA® PROTECT относно съдържанието на хранителни и минерални вещества са индивидуално ориентирани към съответното болестно състояние. INTEGRA® PROTECT е пълноценна основна храна, която покрива изцяло потребността на болната котка по време на здравословните и проблеми. На високата приемственост е отделено специално внимание, защото по време на болест животните показват много голяма чувствителност към приема на храна. Добавянето на други „запълващи” хранителни вещества и снаксове трябва да се минимизира, тъй като по този начин се застрашава успехът на терапията. 


 

Посетителите, които закупиха този продукт, закупиха също и...

Спрей за премахване на неприятни миризми и петна 700 мл. за премахване на неприятни миризми и петна
Спрей за премахване на неприятни миризми и петна
Цена: 8.96 лв.
Спрей за премахване на неприятни миризми и петна

Carny Baby стартер за малки котенца над 4 седмици 200 гр   фин пастет от 100 % месо за добър старт в живота за малки котенца над 4...
Carny Baby стартер за малки котенца
Цена: 2.53 лв.
Carny Baby стартер за малки котенца


Voyageur транспортна чанта за котка Предлагани размери: S / 48х33х28 см. M / 56х38х31 см. Основни предимства: идеалното решение за...
Voyageur транспортна чанта за котка
Цена:  28.41 лв.
Voyageur транспортна чанта за котка

Добавка към храната за котки за чисти и здрави зъби.  85% от котките имат проблеми със зъбите, основно натрупана плака и...
Хапки за здрави зъби - Beaphar Cat-A-Dent Bits
Цена: 3.53 лв.
Хапки за здрави зъби - Beaphar Cat-A-Dent Bits


ІI етап на растежа – от 4 до 12 месеца. Появяват се постоянните зъби.Ако по време на тяхното израстване те са добре защитени...
Пауч за малки котенца - Kitten Instinctive
Цена: 1.71 лв.
Пауч за малки котенца - Kitten Instinctive

Intense Hairball 34 за естественото отделяне на космените топки след 21 дни Срещу образуване на космени топки в храносмилателния...
Intense Hairball 34 за естественото отделяне на космените топк
Цена: 9.44 лв.
Intense Hairball 34 за естественото отделяне на космените топк